Sterrenwacht-Lente Sterrenwacht-Winter Sterrenwacht-Herfst Sterrenwacht-Lucht
aug 3, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Thema avond ‘Vallende Sterren’ op      3 augustus

Op vrijdag 3 augustus is er een thema avond over vallende sterren. De toegangsprijs bedraagt € 5,00. Reserveren voor deze avond is verplicht. De aanvang is om 20:15 uur. De sterrenwacht is geopend vanaf 20:00 uur. (geschikt vanaf 12 jaar)

 
jul 27, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Maansverduistering op 27 juli

Zoekt u voor het volgen van de maansverduistering van vrijdag 27 juli een plek met vrij uitzicht op de horizon!

De sterrenwacht is omringd door bomen en we hebben geen zicht op de horizon die voor deze maansverduistering noodzakelijk is. Wij zijn dan ook niet geopend omdat de maansverduistering vanuit de sterrenwacht niet waarneembaar is.


Bij een volledige maansverduistering bevindt de maan zich in de kegelvormige kernschaduw van de aarde, de umbra. Hier komt geen zonlicht, de maan is verduisterd.

jul 18, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Mercurius ProMo film

Nieuwsgierig wat de sterrenwacht te bieden heeft? Bekijk onze promotiefilm. Druk hiervoorop lees meer.

jun 16, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Zonnekijkmiddag

Niet alleen ‘s avonds maar ook overdag kunnen wij naar een bijzondere ster kijken: onze Zon! Onze eigen ster is zo dichtbij dat wij de dagelijkse veranderingen in de bovenste lagen van de Zon zelf kunnen waarnemen.
Wij besteden op zaterdag 16 juni, 14 juli en 18 augustus extra aandacht aan de Zon. U bent welkom vanaf 13.00 tot ongeveer 17.30 uur, wanneer de Zon achter de bomen verdwijnt, om door een telescoop naar de Zon te komen kijken.

mei 2, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Sterren aan de zomerhemel

Drie sterren die men als eerste ziet aan de zomerhemel zijn Altaïr, Deneb en Wega. Dit zijn de helderste sterren van de sterrenbeelden Arend (Aquila), Zwaan (Cygnus) en  Lier (Lyra). De hoeken worden gevormd door deze sterren. De Zomerdriehoek is net zo opvallend als het sterrenbeeld Orion dat is in de wintermaanden.

 

feb 28, 2018
Categorie: Sterrenwacht

Sponsoractie

In de periode van 5 maart tot en met 28 april 2018 ontvangt iedere klant van PLUS  ’t Lam bij elke  € 10,00 aan boodschappen een speciale voucher. De klant scant de voucher bij de ‘actiekast’ en kiest op het touchscreen de vereniging uit aan wie hij of zij het sponsorpunt wil schenken. De sterrenwacht doet hier aan mee. Dus als je boodschappen doet bij deze PLUS, denk aan de sterrenwacht!