De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

Menu

De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

Menu

Schoolexcursie
aanbetaling

25,00

Sterrenwacht Mercurius ontvangt jaarlijks veel scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Onze accommodatie is geschikt voor het ontvangen van één klas tegelijk (maximaal 35 personen). Ondersteund door ruime ervaring met zowel het onderwerp als de omgang met (school)kinderen, zorgen onze medewerkers en vrijwilligers voor een leuk en leerzaam uitstapje.

Bij reservering voor een groep krijgt u een presentatie over het zonnestelsel van één van onze medewerkers. Na de presentatie kunnen de kinderen  rondkijken in de expositieruimte, waarin o.a. een aantal doe-dingen staan opgesteld. Ook een bezoek aan de grote sterrenkijker behoort tot de standaard activiteiten. Bij  helder weer overdag kunnen wij de zon laten zien. Met een speciaal filter laten we zonnevlekken en zonnevlammen zien. Duur van de excursie: 1,5 uur. Een bezoek aan de sterrenwacht is bijvoorbeeld erg leuk als opstart / afsluiting van een ruimte-project!

Aandachtspunten: Het bezoeken van de sterrenwacht kan erg leuk en inspirerend zijn. Wij willen u een prettige en leerzame ochtend of middag bezorgen. Let daarom op de volgende zaken en maak de leerlingen en begeleiding hierop attent.

  • Zorg voor actieve begeleiding vanuit de school bij een groep, ook tijdens het bekijken van de expositie
  • Zorg dat u op tijd bent, bel direct op als dat niet lukt
  • Niet snoepen, roken, eten of drinken
  • Zet uw mobiele telefoon uit
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers

Inschrijven voor een schoolexcursie kan via het onderstaande formulier. Ons weekend valt op maandag en dinsdag, daarom is de sterrenwacht op deze dagen gesloten.

Vanwege de relatief lage toegangsprijzen, hanteren wij voor groepen geen kortingssysteem. Entree inclusief presentatie: volwassenen € 3,50 p.p. Kinderen 4-12 jaar € 2,50 p.p.  Wij rekenen geen extra kosten voor de Power Point presentatie.

Een aanbetaling van 25 Euro dient u te voldoen om een reservering te kunnen plaatsen, tijdens uw bezoek betaalt u het resterende bedrag.

Een reservering op de gewenste datum is pas definitief nadat u van ons daarvoor een bevestiging heeft ontvangen.

Komt u met meer dan 35 personen? Dan dient u eerst contact met ons op te nemen.
Tel. nr. 0184-490660

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Aanbetaling is 25,00
Categorie: