De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

Schoolexcursie
aanbetaling

25,00

Vanwege de de COID-19 uitbraak is de sterrenwacht ten minste gesloten tot 6 april 2020. Momenteel kunt u via de website niet reserveren voor een schoolexcrusie!

Sterrenwacht Mercurius ontvangt jaarlijks veel scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Onze accommodatie is geschikt voor het ontvangen van één klas tegelijk (maximaal 35 personen). Ondersteund door ruime ervaring met zowel het onderwerp als de omgang met (school)kinderen en jeugd, zorgen onze medewerkers en vrijwilligers voor een leuk en leerzaam uitstapje.

Bij reservering voor een groep krijgt u een presentatie over het zonnestelsel van één van onze medewerkers. Na de presentatie kunnen de leerlingen rondkijken in de expositieruimte over ruimtevaart, weer- en sterrenkunde. Ook een bezoek aan de grote sterrenkijker behoort tot de standaard activiteiten. Bij helder weer overdag staat de telescoop op de zon gericht. Om veilig naar de zon te kunnen kijken gebruiken wij voor Zon waarnemingen een speciaal zonnefilter. Het kan het zomaar zijn dat er zonnevlekken en zonnevlammen te zien zijn. Duur van de excursie: ± 1,5 uur. Een bezoek aan de sterrenwacht is bijvoorbeeld erg leuk als opstart / afsluiting van een ruimte-project!

Aandachtspunten:  Het bezoeken van de sterrenwacht kan erg leuk en inspirerend zijn. Wij willen u een prettige en leerzame ochtend of middag bezorgen. Let daarom op de volgende zaken en maak de leerlingen en begeleiders hierop attent.

  • Zorg dat u op tijd bent, bel direct op als dat niet lukt in verband met onze planning.
  • Zorg voor actieve begeleiding vanuit de school bij een groep. Ouders/verzorgers, leerkrachten en andere begeleiders zijn verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het gedrag van door hen begeleide leerlingen.
  • Niet snoepen, eten of drinken in de expositieruimte en in de koepel.
  • Niet roken.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers

Ons weekend valt op maandag en dinsdag,  de sterrenwacht is op deze dagen gesloten.

Inschrijven voor een schoolexcursie kan via het onderstaande formulier.

Tarief voor basisscholen:                  Tarief voor voortgezet onderwijs:

€ 2,50 per kind                               € 4,00 per persoon
€ 4,00 per volwassene                     Eén leerkracht gratis entree
Eén leerkracht gratis entree              (bij groepen > 20 personen)
(bij groepen > 20 personen)

Een aanbetaling van € 25,00 via iDEAL dient u te voldoen om een reservering te kunnen plaatsen, tijdens uw bezoek betaalt u het resterende bedrag, wij werken niet op rekening.

Een reservering op de gewenste datum is pas definitief nadat u van ons daarvoor een bevestiging heeft ontvangen.

Groepen groter dan 35 personen vragen wij telefonisch contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.
Tel. nr: 0184-490 660.

Uitverkocht

Categorie: