De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

Cursus Astrofotografie voor beginners

De sterrenwacht biedt de cursus astrofotografie aan in het najaar van 2022 op drie vrijdagavonden. Van 20:15 tot 22:15 uur (maximale uitloop tot 23:00 uur)

Les 1: vrijdag 11 november Theorie
Les 2: vrijdag 25 november Foto’s maken*
Les 3: vrijdag 16 december Foto’s bewerken

In deze cursus leert u de theorie achter de astrofotografie, een beetje kennis van sterrenkunde is hierbij ook wel handig.

De astrofotografie richt zich op het nemen van foto’s van objecten aan de hemel, denk hierbij aan planeten en zogenaamde Deepsky-objecten.
Bij astrofotografie draait het om zo veel mogelijk licht op je sensor krijgen in de tijd dat je sluiter open en dicht gaat.
De regel is dus ook: hoe meer licht jij kunt vangen met je camera, hoe beter het is.

In deze cursus leert u de basistheorie achter de astrofotografie, krijgt u praktijktips en wordt bij goed weer al dan niet met eigen apparatuur een begin met fotograferen gemaakt. Beschikt u niet over eigen apparatuur, dan kunt u meekijken met en leren van de apparatuur die door de cursusleider meegebracht wordt.

* Bij bewolkt weer op 25 november wordt het maken van foto’s lastig. Les 3 zal dan ter vervanging van les 2 komen. Hierbij zal de cursusleider het foto materiaal aanleveren.
* Er wordt gevraagd om uw toestemming voor deelname aan een whatsapp groep met de andere deelnemers. Via deze weg kan de afspraak voor les 2 worden bevestigd of gewijzigd worden (zoals aangegeven zal bij bewolkt weer les 2 vervangen worden door les 3).

Deze cursus gaat van start bij minimaal 8 personen.

Prijs € 60,- p.p. inclusief koffie, choco of thee bij iedere les.
De sterrenwacht is op de cursusavonden open vanaf 20:00 uur.

Aanmelden voor deze cursus kan hier