De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

Kinderkijkavonden in november en december

De sterrenwacht organiseert op 17 november en 8 december 2018 een speciale kinderkijkavond voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun ouders.

Wat is er te doen?
Op beide avonden  is er een thema onderwerp, op 17 november is dit de Maan en op 8 december de planeet Mars.  Het  hemellichaam is dan ook aan de hemel te zien én door de telescoop van de sterrenwacht. We beginnen met een korte presentatie over het onderwerp van de avond. We vertellen je er alles over en natuurlijk mag je vragen stellen.

Reserveren en aanvang
De presentatie wordt 2x gegeven. Om 18:30 uur en om 19:30 uur. VOL=VOL Deze kinderkijkavond is niet voor grote groepen. Voor groepen boven de 10 personen kunt u een aanvraag doen via het groepsuitjes formulier.

Natuurlijk hopen we dat het de avond goed helder is. De sterrenhemel is prachtig om te zien! De Sterrenwacht staat in Nationaal Park de Biesbosch waar het nog redelijk donker is om sterren te kunnen kijken.
De presentatie en de uitleg bij de telescoop is speciaal op kinderen gericht. Zorg dus dat je erbij bent. Natuurlijk is het ook voor de ouders een leerzame avond.

Entree
€ 3,50 per persoon

Aandachtspunt
Heldere avonden zijn meestal (erg!) koud. Wanneer het dak van de Koepel open is, sta je gewoon “buiten”. Warme kleding, handschoenen en een muts of pet kunnen de avond veel plezieriger maken. Ook tijdens bewolkt weer is de kinderkijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

DE NATUUR REIKT VERDER DAN DE TOPPEN VAN DE BOMEN
Reserveren is verplicht, klik hieronder op de datum en tijdstip van uw keuze om een reservering te maken.